Archive for August, 2010

Morocănoasă

Monday, August 30th, 2010

Nu par copilaşii ăştia oleacă extratereştri? Ori doar mie îmi par?

În orice caz, avem ceva în comun. (more…)

Două păsări… un stol…

Monday, August 23rd, 2010

Dacă tot nu am reuşit să evadăm de azi dintre betoane…

Poza e făcută în apropiere de cetatea Histria pe care am revizitat-o vara asta. (more…)

Curat relativism!

Sunday, August 22nd, 2010

Mi s-a întâmplat să consult 2 avocaţi – nu ştiau unul de altul – şi să îmi spună lucruri diametral opuse despre acelaşi subiect. Asta nu ar fi nimic dacă la oarece distanţă în timp, o lună să zicem, nu i-aş fi consultat din nou şi nu aş fi avut supriza ca x să susţină ce susţinuse y şi invers. Adică îşi contraziceau propriile afirmaţii. Uitaseră ce îmi spuseseră sau părerile lor depindeau de starea vremii, de bioritm, de cine mai ştie ce?

Mai deunăzi aveam nevoie de un notar. Trebuia să autentific o procură notarială, gata redactată de avocaţi. Primul notar mi-a cerut copie după un act pe care nu l-am văzut niciodată. Al doilea mi-a cerut să vadă un act pe care îl aveam, dar acasă. Al treilea a zis că în nici un caz nu autentifică aşa ceva. Nici unul din ăştia 3 nu mi-a cerut să vin şi cu soţul, care dădea şi el procura. Abia al patrulea mi-a cerut să vin cu soţul şi totul s-a rezolvat foarte simplu. De taxele astronomice nu mai pomenesc. Dar în ziua aia m-am tot întrebat, dom’le, ce trebuie să fac, că fac, ca să devin notar? (more…)

Prostia se plăteşte întotdeauna sau RCA cu schepsis

Saturday, August 21st, 2010

Zilele acestea trebuie să ne reînnoim RCA-ul, poliţa de răspundere civilă auto. Prilej cu care am aflat despre diverse scandaluri, unul mai revoltător ca celălalt: ştiaţi de pildă că Asirom a despăgubit un individ pentru un accident, apoi l-a dat pe posesorul poliţei în judecată ca să îşi recupereze banii? Şi atunci te întrebi la ce naiba mai faci poliţa aia… (more…)

No comment

Friday, August 20th, 2010

Azi sprijineam o uşă într-un spital, nu spun care, aşteptând să pun o întrebare. Şi am auzit-o, fără să îmi propun neapărat, pe o individă – acum n-aş şti să spun dacă avea sau nu halat alb, dacă era medic sau asistentă – dialogând cu un tânăr de vreo 20-25 de ani, în timp ce completa nişte hârtii:

– Şi ce e? Fetiţă?

– Da…

– Şi, vă convine?

Timpul ca oportunitate sau capcană

Thursday, August 19th, 2010

Faceţi-vă timp să urmăriţi acest filmuleţ. Îl veţi găsi instructiv: (more…)

Rebeliuni – II

Wednesday, August 18th, 2010

Dacă tot am deschis cutia rebeliunilor…

Numiţi-mă naivă, aeriană sau fraieră – nu mă supăr -, dar eu, vă spun cu mâna pe inimă, abia acum câteva zile am conştientizat că peste jumătate din ce câştig se întoarce sub formă de taxe şi impozite la stat. Hai, cu o treime m-aş fi împăcat, deşi oricum este enorm, dar cu aproape 60%… Ce să vă spun, m-au apucat nervii, mi s-a răsucit toată fibra fiinţei în crampe şi spasme! (more…)

Rebeliuni – I

Tuesday, August 17th, 2010

Sunt tare tristă… Când a venit soţul meu acasă ieri şi mi-a zis că a fost o explozie la maternitatea Giuleşti am ridicat din umeri. Nu mă aşteptam la victime. Acum sunt tristă şi lipsa de siguranţă, de protecţie, tot mai evidentă la noi mă revoltă. (more…)

Puterea de a alege – II

Monday, August 16th, 2010

Am plecat, cu postul ăsta, de la pilda lui Buridan de care m-am lovit în mai multe rânduri săptămâna trecută.

Dacă nu ştiaţi, Jean Buridan a fost un scriitor francez, preot şi filosof, după unii rector al Universităţii din Paris în secolul XIV. El a inventat faimoasa pildă despre măgarul care a murit de foame: (more…)

Puterea de a alege – I

Sunday, August 15th, 2010

Posibilitatea de a alege este cheia libertăţii. Dar de a alege sincer, nu împins de la spate, nu momit de promisiuni. De a fi ca eroul din poveşti aflat la câte o răscruce. (Ce îmi plac pasajele acelea!). Şi, aţi văzut, eroul nu alege calea uşoară, plină de ispite ale simţurilor. O alege pe cea care pare imposibilă, plină de primejdii. Dar nici o clipă nu îi trece prin cap să dea înapoi. Pentru că este calea justă. Iar la sfârşit, la sfârşit de tot, după muuult, muuult timp, primeşte şi recompensa. (more…)

17 ani din nou?

Friday, August 13th, 2010

De ce nu mi-ar plăcea să mai am 17 ani? Pentru că la vârsta asta depui multă energie ca să îi impresionezi pe ceilalţi şi te uiţi mereu în ochii lor să îţi vezi confirmată valoarea. (more…)

Limbajul trupului

Thursday, August 12th, 2010

Câteva minute cu Dan Puric: (more…)

Desktopul care mă găzduieşte :)

Wednesday, August 11th, 2010

Am rămas în urmă cu lepşele de la Grapefruit – căreia îi mulţumesc că s-a gândit şi la mine – pentru că îmi lipseau câteva detalii tehnice şi o aprobare. Spuneam mai demult că laptopul meu e în grevă şi că, încet-încet, ca să nu bage de seamă, m-am infiltrat pe teritoriul soţului. (more…)

Nimeni nu e antitalent!

Wednesday, August 11th, 2010

Nimeni nu e antitalent pentru nimic. Şi nimeni nu se naşte sau se trezeşte, uite-aşa, printr-un miracol, expert într-un domeniu.

Tot ce ştim şi ni se pare că ştim pur şi simplu e dobândit cine ştie când – într-o altă viaţă poate – şi cine ştie în cât timp. (more…)

Sariti de pe fix

Wednesday, August 11th, 2010

Multumesc Mihaelei… 🙂

Robotul telefonic la spitalul de psihiatrie:
Daca suferi de tulburare obsesivo-compulsiva apasa repetat tasta 1.
Daca esti co-dependent, roaga pe cineva sa apese tasta 2.
Daca ai personalitati multiple, apasa tastele 3, 4, 5 si 6.
Daca esti paranoic, nu e nevoie sa apesi vreo tasta, stim deja cine esti!
Daca esti schizofrenic, asculta cu atentie si o voce iti va spune ce tasta sa apesi.
Daca esti deprimat, nu conteaza ce tasta apesi, oricum nu iti va raspunde nimeni.
Daca suferi de halucinatii, fii atent ca obiectul acela pe care il tii la ureche este viu si o sa te muste de ureche! (more…)

Umor

Tuesday, August 10th, 2010

De aici

Curat noroc!

Sunday, August 8th, 2010

Acum o săptămână nu ştiam aproape nimic despre condusul unei maşini, semne de circulaţie şi legislaţie rutieră. Până acum am învăţat o grămadă şi încep să îmi însuşesc şi limbajul specific pentru că instructorul meu e foarte precis şi pretenţios. O ezitare, o bâlbâială sau un răspuns greşit urmat instantaneu de corectarea lui înseamnă că nu ştiu. Geaba îi spun eu că şi la admiterea la liceu am scris că 4×4=8 şi nu însemna că nu ştiu, că nu am cu cine continua discuţia. Trebuie să tac. Mi-a zis o dată că dacă îl mai contrazic nu mai lucrăm împreună, aşa că… Mă disciplinez şi fac progrese. (more…)

Melcii chiar tin la casele lor!

Friday, August 6th, 2010

Un cercetator amator, in varsta de 69 de ani, a facut descoperirea vietii sale, cand a demonstrat, in premiera mondiala, ca banalii melci de gradina au nostalgia locurilor unde s-au nascut.

Totul a inceput cu un incident obisnuit in lumea gradinaritului. O britanica pe nume Ruth Brooks a ajuns exasperata de melcii din gradina proprie, care incepusera sa-i devoreze fara mila culturile de salata verde, petunii si fasole. Neavand inima de a-i ucide, femeia a colectat melcii buclucasi, transportandu-i pe un camp de la marginea localitatii.

Restul aici.

Combustibil

Friday, August 6th, 2010

Când sună ceasul la 7 dimineaţa, eu am deja motoraşele turate în cap. Cât de cât. Încă dinainte încep să se toarcă somnoroase caiere de gânduri, în ultimul timp toate despre volan, cuplarea motorului, reguli şi priorităţi. În rest, destul de vagi. De cele mai multe ori îmi ies din cap când trec pe deplin în cotidian. (more…)

Somn

Thursday, August 5th, 2010

Anul trecut prin martie mi s-a explicat, ceea ce ştiam deja, dar ignoram cu nonşalanţă, că pentru un organism sănătos şi perfect regenerat peste noapte trebuie să merg la culcare la 22, 22.30 cel mult. Săptămâni în şir, eu şi soţul meu ne-am simţit seara ca la maraton. Vedeam cum se apropie ora 22 şi noi mai avem o grămadă de lucruri de făcut şi nu eram deloc în stare să gestionăm timpul acela bine. Şi parcă am fi pierdut nişte ore. Aşa simteam. Până când am văzut că mă scol dimineaţa devreme vioaie, cu mintea limpede, că nu mă mai simt obosită peste zi şi aproape nu mai am nevoie de cafea. Şi au dispărut şi stările de agitaţie şi stările alea când parcă te doare capul din cauza stresului sau te simţi oricum apăsat de ceva… greu de spus ce. Pur şi simplu o presiune. (more…)