Archive for November, 2010

Guvernul taie la rectificare din bugetele locale pentru salarii în învăţământ şi ajutoare

Thursday, November 18th, 2010

Conectată la realitate, aştept cu interes să văd ce hotărâri se vor lua în privinţa salariilor bugetarilor. Aflu că abia anul acesta am intrat noi în criză (Patriciu) sau îmi reprim orice umbră de speranţă la vestea că doamna Europă trece printr-o perioadă grea. Şi dacă ea trece, ea cu titlurile ei nobiliare şi cu arborele ei, noi ce să mai vrem?

Aud că nu se vor face concedieri în câteva sectoare, dar că e loc de aşa ceva în învăţământ, unde e loc şi de tăieri bugetare. Mie începe să mi se pară normal. În fond, există Google. Profesorul e o figură complet căzută în desuetudine. (more…)

Cele două cuvinte

Tuesday, November 16th, 2010

Două cuvinte tare greu de spus, mai ales dacă au greutate pentru tine.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

De sâmbătă

Saturday, November 13th, 2010

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Şi dacă nu ştiaţi…

Definiție: Ce este o Moluscă? Moluscă (subst. fem.) = persoană care frecventează molurile (engl. mall) şi te uscă/usucă de bani! (more…)

Vremea cărţilor

Thursday, November 11th, 2010

La Dalles a început de ieri Kilipirimul. Nu sunt prea multe cărţi, dar preţurile sunt, ca de obicei, irezistibile. E deschis până duminică inclusiv, iar zilnic până la 20.00.

Iar săptămâna viitoare, tot de miercuri va începe Gaudeamus, târg de carte la Romexpo. Cu bilet de intrare – 4 lei – dar gratuit pentru elevi, studenţi, profi, jurnalişti şi pensionari. Dacă îşi pot dovedi statutul.

Mmmmm, am o albinuţă în cap care cere cărţi, cărţi, cărţi. Tot zumzăie.

Surprize…

Tuesday, November 9th, 2010

Azi mi-am luat fluturaşul cu salariul pe octombrie şi am făcut ochii maaaari mari. Pentru ca era aproape dublu faţă de cel din septembrie. Am întrebat eu ce s-a întâmplat, dar secretarele nu au ştiut să-mi răspundă. (more…)

Dulce-amărui

Monday, November 8th, 2010

Zilele astea aurii, calde, parfumate (dacă reuşeşti să filtrezi praful şi noxele!) m-au împăcat cu toamna, cu mine, cu viaţa, m-au umplut de pace. Am rătăcit pe străzi, am zâmbit aiurea şi am primit în dar un superb curcubeu azvârlit printre blocuri gri.

Şi pentru că azi sunt numai ceasuri de aniversare, dedic celor numiţi, dar nu numai lor, cântece asortate:

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Prietenie?

Sunday, November 7th, 2010

Mă urmăreşte răspunsul administratoarei noastre – pe care e drept că eu am încadrat-o cândva în categoria “sufletelor moarte” – la sugestia mea de a lăsa administraţia prietenei ei cât va sta în spital. Am zis “prietenei ei” pentru că petrec mai multe ore pe zi împreună, sunt ba la una, ba la alta acasă, ba pe banca din faţa blocului. Şi la piaţă merg împreună, şi să plătească diferitele facturi ale blocului. (more…)

Victorii iluzorii

Saturday, November 6th, 2010

De la o vreme nu mai citesc decât poezie. Poate că lectura asta intensă şi punctuală se potriveşte mai mult perioadei aglomerate şi stresante pe care o traversez, poate că a venit momentul refluxului, vremea întoarcerii spre mine însămi.

Versurile de mai jos m-au făcut să tresar:

“Să nu uitaţi că-n viaţă lupta
nu încetează nici un pic
Iar de-ai învins o dată
faptu-i egal cu de trei ori nimic”. (more…)

Ştiu încotro merg…

Friday, November 5th, 2010

Am aflat cine este Muhammad Ali în timp ce căutam poze pentru revista liceului. De la soţul meu. Arătând poza din revistă elevilor, am avut surpriza de a vedea că îl recunosc din prima. 🙂 (more…)

Bucurii simple

Thursday, November 4th, 2010

De aproape o lună de când ne-am luat maşină de făcut pâine ne răsfăţăm cu tot felul de delicii. Maşina am ales-o citind pe forumurile specializate (există comunităţi de mândri posesori ai unui asemenea articol! Noi chiar ne-am trezit târziu). Descrierea asta ne-a convins:

“Carrefour HOME HBM814_9.
Are toate cele 4 caracteristici, prezentate şi pe forumul ăsta, necesare unei maşini de mare calitate: cantitatea de pâine – 1300 g; motor – 1320 W !!!!; 2 lamele de frământare; memorie – 10 minute.
Se vorbea de motoare peste sau de 800 W şi asta are, cum spuneam, 1320 W.
Are o cuvă mare (1300 g) şi 2X500 g; în plus, are şi 2 tăviţe pentru baghete, plus suportul pentru ele. Are până şi un cârlig de scos paleta din pâine (pe care mi-l făcusem singur la Morphy Richards). Rezistenţa de încălzire e “pe 2 etaje”, nu doar la fund ca la altele. Are buton de pauză, dacă vrei să întrerupi procesul temporar. Dacă îţi cade curentul, are memorie, cum am scris, de 10 minute. Are 7,3 kg, dând impresia de soliditate şi profesionalism”.

Noi am găsit la Carrefour modelul următor, 10, care nu pare diferit de 9. Dar… eu nu mă pricep deloc. Ca un homo atehnicus nedezminţit ce mă ştiu, nu mă mai bag când e vorba de robotul de bucătărie sau alte maşinării, prea sofisticate pentru mine (asta după ce am stricat pe ici pe colo…). Pe astea le foloseşte iubitul soţ. Mie doar mi se întâmplă să ajung uneori acasă seara târziu şi să mă întâmpine o căldură plăcută şi un miros nebun de apetisant. La început nu îl identificam imediat. Miroasea prea bine ca să fie doar pâine. Şi nici nu era. Era pâine cu nuci şi seminţe de toate felurile, pâine cu ceapă, pâine cu caşcaval şi şuncă…

(more…)