Archive for May, 2011

Bookfest 2011

Sunday, May 29th, 2011

Mă învrednicesc să scriu şi eu despre el abia în ultima zi. Dar nu cred să mai fie cineva care să nu fi aflat de Bookfest din spoturile de la TV.

Anul acesta are un program foarte generos, orele 10-22, şi reduceri şi oferte la fel de generoase. Dacă de Kilipirim am fost dezamăgită – aceleaşi cărţi prăfuite din ediţiile trecute – Bookfest a fost la înălţime. Atât de multe cărţi, încât m-am simţit ca Alice în Ţara Cărţilor. (more…)

Apă la moara sufletului

Thursday, May 26th, 2011

Ieri am văzut La tigre e la neve, un film care e mai degrabă un poem, o declaraţie de dragoste. Cu, şi regizat de Roberto Benigni. Aşa că înţelegeţi, am redescoperit că viaţa este sau poate fi profundă, subtilă, simplă, plină, expresivă… Am visat, am vibrat, am fost în extaz. Un adevărat catharsis.

Azi am fost cu elevii la o piesă de teatru, A noua treaptă, şi iar am trăit un catharsis. Nu numai eu.

Ah, teatrul în care trăieşti până la capăt lucrurile, le dai viaţă şi sens… Abia aştept săptămâna viitoare să mergem din nou! (more…)

Aproape sincronizat

Tuesday, May 17th, 2011

Eram ieri în mașină, stând cuminte și fericită – pentru că traficul era infernal – pe locul pasagerului, când m-am trezit exclamând “mamă, ce silă îmi e de…”, iar la radio s-a auzit ceva foarte similar – aproape aceleaşi cuvinte şi sigur acelaşi ton – când nici nu închisesem gura. (more…)

Gingăşii

Friday, May 13th, 2011

Căldura asta mi-a adus aminte de o altă zi din acest an, la fel de frumoasă, în care am alergat 4 ore cu bicicleta prin oraş şi prin Herăstrău şi ne-am bucurat de mirosul ierbii, de verdeaţă şi de lumină. Nu am slăbit nici un gram (deja încep să am nevoie!), dar am fost fericită când m-am trezit cu două zgâtii albe şi pufoase în braţe. (more…)

Experienţe SF sau românisme

Wednesday, May 11th, 2011

Ce introducere mai bună decât încheierea lui Ninu la postul său?

in RO totul e posibil si nimic din ce e ridicol si incredibil nu e si imposibil.

Mda… ieri era să fac un atac de cord. Şi probabil dacă aş fi scris postul ieri altul ar fi fost tonul meu. Azi însă nu simt decât amărăciune, azi jalea, îngrijorarea şi nedumerirea se amestecă toate într-o întrebare întrebătoare: de ce?, ce naiba am făcut eu/noi ca să trecem prin aşa ceva? (more…)

Mi-ai promis…

Tuesday, May 10th, 2011

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Pentru a ne face că muncim

Monday, May 9th, 2011

Nu am avut timp să scriu despre stupida, de fapt incalificabila idee a alesului poporului (chiar aşa, alesului?? – l-a ales cineva?) Victor Socaciu cu dublarea filmelor în locul subtitrării. Motivaţia pe care am bănuit-o în spatele ei a fost sforţarea de a nu uza neuronul şi aşa anesteziat şi anemic al telespectatorului. Căz doară cititul e pe cale de dispariţie. La un examen de corigenţe de acum ani buni, am întrebat-o pe o tânără complet neverosimilă dacă citeşte ceva, măcar subtitrările de la filme. Răspunsul dezarmant pe care l-am primit a fost: “Nu, că mă uit doar la filme româneşti!” Sau o fi zis “decât” cum se poartă?! (more…)

Pace şi împlinire!

Thursday, May 5th, 2011

Sper să nu greşesc şi azi să fie ziua sf. Irina, aducătoarea de pace, chiar dacă pacea în această lume nu poate fi cucerită decât prin luptă.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Ca să nu descurajez pe nimeni…

Sunday, May 1st, 2011

Cea mai importanta descoperire atribuita lui Pitagora este celebra teorema care-i poarta numele: patratul lungimii ipotenuzei unui triunghi dreptunghic este egal cu suma patratelor lungimilor catetelor.
Legenda spune ca, dandu-si seama de importanta extraordinara a descoperirii sale, de bucurie, el a dat un mare ospat in cinstea zeilor, pentru care a sacrificat o suta de boi, la care au fost invitati atat bogatii, cat si saracii.
Despre aceasta imprejurare Hegel a facut o observatie ironica:
“A fost o veselie si o sarbatoare a spiritului. pe socoteala boilor!” (more…)