Archive for June, 2011

Tot decorul ăsta

Saturday, June 25th, 2011

Una dintre scenele mele preferate din Tigrul şi zăpada, este declaraţia de dragoste. Acum, scriind-o, mi-am dat seama ce diferenţă este între cuvântul scris şi cel rostit. Primul pare mult mai sărac, mai lipsit de emoţie. Interpretarea lui Benigni este cu totul altceva… (more…)

Introspecţie

Thursday, June 23rd, 2011

Sunt politicoasă, dar nu caldă şi dezinvoltă. Decât cu cei apropiaţi sau pe care i-am îndrăgit spontan din porniri narcisiste – fireşte. Adică pentru că avem ceva important în comun. Pasiunea pentru anumite filme, de pildă, sau pentru anumite cărţi… (more…)

Rod

Wednesday, June 22nd, 2011

Două luni şi ceva a fost ghiveciul acesta aşa de frumos. De prin martie până în mai şi chiar şi acum mai are flori, dar nu atât de multe. Este o sursă de inspiraţie pentru mine. Noi rodim atât de frumos, de statornic, de susţinut?

Vine o vârstă…

Tuesday, June 14th, 2011

Vine o vârstă când ne dăm seama că un destin ratat a început totdeauna prin a nu iubi nimic sau prin a iubi rău şi, poate, n-avem nevoie de altă înţelepciune pentru a ne apăra de cei ce pretind că trăim într-o lume fără speranţă şi fără sens; că nu merită să trăim decât pentru a dispera până la capăt; şi că e timpul să auzim în propriile noastre declaraţii de dragoste sunetul nisipului.
Existăm, nu pentru a pălăvrăgi despre absurditatea lumii, ci pentru a ne da o justificare.

Octavian Paler

Festival de teatru

Monday, June 13th, 2011

Nu ştiu de ce primăvara mă apucă pe mine nebunia teatrului. Primăvara încep să mă roadă remuşcările că trăiesc într-un oraş cu ditai oferta culturală şi tot degeaba. Aş putea foarte bine să stau cocoţată în vârful muntelui – cu condiţia să am o foarte bună conexiune internet. (more…)

Odihnă

Friday, June 10th, 2011

(more…)

Abia marţi

Tuesday, June 7th, 2011

Tigrul şi zăpada, care se va da din nou sâmbătă la ProCinema, la ora 22, m-a inspirat şi pentru că mi-a arătat câte se pot face dacă nu pierzi timpul cu lamentări şi victimizări. (more…)