Archive for July, 2011

Bucurii

Wednesday, July 6th, 2011

De mult nu mi-am mai dorit cu atâta pasiune o carte. De mult nu am mai intrat într-o librărie cu neliniştea şi nerăbdarea unui îndrăgostit, a unui însetat, încercând în acelaşi timp să mă conving că e mai posibil să nu o găsesc decât să o văd cuminte aşezată pe raft. (more…)

Natură moartă…

Tuesday, July 5th, 2011

…duminică am fost la teatru. La Odeon, la o piesă pentru care, oricum aş privi-o, nu pot să folosesc decât superlativele. Chiar şi locurile pe care le-am avut au fost, cred eu, cele mai bune din sală. Nu rândul 1, ca să stai cu gâtul sucit, ci rândul 2, chiar sub nasul actorilor.

Natură moartă cu nepot obez este o comedie, dar una neagră. La sfârşit am făcut eforturi serioase să nu plâng. Piesa este o lecţie despre dragoste, despre viaţă, dar mai ales despre cum ne putem distruge viaţa sau îi putem lăsa pe alţii să ne-o distrugă. Un singur personaj trăieşte pentru el în piesă, Lili, dar nu cum şi-ar fi dorit ea, pentru că şi ea este o victimă a unor circumstanţe promiscue şi a unei mentalităţi provinciale. (more…)

B’estfest 2011

Sunday, July 3rd, 2011

Cu ce să încep? Am avut o săptămână maraton. Cu plecat la 8 dimineaţa de acasă şi întors în cel mai bun caz la 19. O săptămână minunată în care bacul chiar s-a estompat în preocupările mele. Aş fi putut scrie despre el, dar uite că reuşesc să evit subiectele care îmi provoacă greaţă. Greaţa singură nu e suficientă. Mai este nevoie şi de revoltă… De timp ce să mai spun! (more…)