Uşile din drumul nostru

Nu ştiu cât de conştienţi suntem noi în viaţa de zi cu zi de adevărul afirmaţiei “Bate şi ţi se va deschide!”. Cât de conştienţi suntem că dacă avem voinţă putem deschide multe uşi şi invita în viaţa noastră multe oportunităţi. Că este suficient să ai deschidere mentală/spirituală pentru ca provocările vieţii să vină chiar dacă înainte nu le credeai posibile.

Eu, de pildă, nu îmi imaginam că aş avea ce face într-o altă ţară… când soţul meu îmi tot spunea că ar fi mai bine să plecăm în Canada. Cu Canada o ţine el una şi bună. 🙂 Bun, plecăm. Şi eu ce fac acolo? Cum aş mai putea să îmi practic meseria?

Dar în fond, câte satisfacţii îmi mai aduce ea? Si de ce m-aş limita la o profesie când eu sunt mai mult de atât? Cum mă definesc eu? Ca profesor sau ca om? Şi apoi în ce condiţii am ajuns să lucrez?

În fine, acum câteva săptămâni, un vechi prieten m-a rugat să dau, în calitate de bugetar, un interviu unor jurnalişti norvegieni. Şi cum soţul este ex-bugetar şi ex-profesor, gonit mai mult de mine din învăţământ ca să nu fim doi muritori de foame, jurnaliştii au vrut să vină la noi acasă, ca să vadă cum trăieşte o familie medie de români şi să ne iscodească pe amândoi.

A fost foarte frumos, cei doi norvegieni erau foarte tineri şi simpatici, genul de oameni cu care stabilesc imediat relaţii cordiale şi deschise. Şi a apărut un interviu de 2 pagini pe care ni l-au trimis pe mail.

Ei bine, în urma interviului, soţul meu, care are şi pagină pe facebook, a primit un mesaj de la un norvegian care ne invita în Norvegia, în cazul în care mai suntem dispuşi să emigrăm (în interviu spuneam că uneori tare îmi vine să plecăm de aici…), spunând că are o ofertă de job pentru mine. Am descoperit mesajul în concediu, când nu aveam dispoziţia să ne gândim la aşa ceva şi lucrurile au rămas aşa.

Dar se poate, nu? E suficient să iei în calcul ceva şi apar posibilităţi de a merge în acea direcţie.

Tags: ,

2 Responses to “Uşile din drumul nostru”

  1. Grapefruits Says:

    si al tau vrea in Canada?? Pfuuaaaai! Eu cred ca sunt fete frumoase acolo, ca prea sunt insitenti 😆

  2. anamayana Says:

    Hmm… de-aia o fi fost reticent in privinta Norvegiei, dar ramane la varianta Canada. 🙂

Leave a Reply