Somn

Anul trecut prin martie mi s-a explicat, ceea ce ştiam deja, dar ignoram cu nonşalanţă, că pentru un organism sănătos şi perfect regenerat peste noapte trebuie să merg la culcare la 22, 22.30 cel mult. Săptămâni în şir, eu şi soţul meu ne-am simţit seara ca la maraton. Vedeam cum se apropie ora 22 şi noi mai avem o grămadă de lucruri de făcut şi nu eram deloc în stare să gestionăm timpul acela bine. Şi parcă am fi pierdut nişte ore. Aşa simteam. Până când am văzut că mă scol dimineaţa devreme vioaie, cu mintea limpede, că nu mă mai simt obosită peste zi şi aproape nu mai am nevoie de cafea. Şi au dispărut şi stările de agitaţie şi stările alea când parcă te doare capul din cauza stresului sau te simţi oricum apăsat de ceva… greu de spus ce. Pur şi simplu o presiune.

Ei, de atunci, cu rare excepţii când e un film bun sau avem alte activităţi, excepţii prea sporadice ca să conteze, avem acest ritm. Şi ne simţim în formă.

Dar de 10-11 zile ne culcăm, forţaţi de împrejurări, după 12 noaptea şi eu una încep să fiu complet aiurită pentru că nici cafea nu prea vreau să beau (mai înmoi mustăţile în cana soţului). Cina o luăm la miezul nopţii şi pe mine mă apucă sporovăitul despre cum am condus şi ce mari minuni am mai învăţat, despre cum descopăr că am reflexe de pasager (îmi caut centura în dreapta, mă uit la semafoare aiurea…) şi iau palme peste mână când ridic mâna de pe volan ca să schimb viteza înainte să apăs până la capăt, vioi, ambreiajul. Ieri parcă aveam mâna găurită, dar de bună seamă că am chinuit mulţi la viaţa mea, poate pentru mai puţin, ca să nu merit şi eu oleacă de scărmăneală.

Şi sunt frântă. Acum 2 zile am pus ibricul cu apă pe foc să îmi fac ceai, m-am apucat de definitivat nişte fişe de post – pentru membrii de comitete şi comiţii din bloc şi alţi slujitori ai micii noastre comunităţi – şi a fiert apa aia şi a copt ibricul până l-am scos din uz…

Şi să vedeţi ce o să mă mai plâng! Mâine.

One Response to “Somn”

  1. anamayana Says:

    A nu se înţelege că am chinuit pe cineva fizic! 🙂

Leave a Reply