Combustibil

Când sună ceasul la 7 dimineaţa, eu am deja motoraşele turate în cap. Cât de cât. Încă dinainte încep să se toarcă somnoroase caiere de gânduri, în ultimul timp toate despre volan, cuplarea motorului, reguli şi priorităţi. În rest, destul de vagi. De cele mai multe ori îmi ies din cap când trec pe deplin în cotidian.

Iar la 7 pun în mişcare şi robotul acesta mare şi ameţit care mă aflu. Mai ales ameţit. Şi mai nou îndrăgostit de euri, că tot mă arătam eu împotriva lor. De euri ambalate în cutii dreptunghiulare pe care scrie ceva de genul: Prăjitură cu… Cu vişine/cireşe, cu banane, tiramisu… Hai, accept şi clătite făcute până la 12 noaptea, cu banane caramelizate şi îngheţaţă de fistic (că asta aveam). După o reţetă care i-a plăcut grozav sotului meu; mie nu aşa de mult.

Revenind la cutiile de prăjituri, le ador şi pentru că mă fac să mă simt o gospodină înnăscută, o maestră în ale dulciurilor. Arată întotdeauna minunat şi au un gust delicios. Prăjitura cu cireşe (aşa scrie pe cutie) este o fineţe. Nu e foarte dulce, se topeşte în gură… mmmm…

Iar mâine fac a doua prăjitură raw după reţeta de aici. Prima a fost cu căpşune, ca aici.

Tags: ,

Leave a Reply