Curat noroc!

Acum o săptămână nu ştiam aproape nimic despre condusul unei maşini, semne de circulaţie şi legislaţie rutieră. Până acum am învăţat o grămadă şi încep să îmi însuşesc şi limbajul specific pentru că instructorul meu e foarte precis şi pretenţios. O ezitare, o bâlbâială sau un răspuns greşit urmat instantaneu de corectarea lui înseamnă că nu ştiu. Geaba îi spun eu că şi la admiterea la liceu am scris că 4×4=8 şi nu însemna că nu ştiu, că nu am cu cine continua discuţia. Trebuie să tac. Mi-a zis o dată că dacă îl mai contrazic nu mai lucrăm împreună, aşa că… Mă disciplinez şi fac progrese.

De la a doua şedinţă i-am spus că nu îl voi uita niciodată. Ceea ce nu ştie el, e că de câte ori îmi vine în minte zic şi “să îi dea Dumnezeu sănătate” plină de recunoştinţă, aşa cum o auzeam pe bunica în copilărie. Undeva, în sufletul meu, s-a păstrat această influenţă din copilăria timpurie. De ce îi sunt recunoscătoare? Pentru că încă de la prima şedinţă m-a pregătit pentru examen. Îmi spune mereu ce aşteaptă poliţistul să vadă, cum trebuie să fac ceva ca să iau examenul, ce trebuie să anticipez, ce greşeală mi-ar fi fatală… Îmi dă cuvinte magice… chiar dacă eu le uit instantaneu şi apoi mă uit tâmp… Dar repetându-le se fixează! De la a doua şedinţă ştiu de pildă să parchez lateral, perfect paralel şi aproape de bordură din 3 mişcări. Fără greş.

De la a treia şedinţă ştiu să merg cu spatele şi nu mai uit cuvintele magice “mă asigur!”. Nu este adeptul tocitului, ci al învăţatului logic. Aşa că ne dă explicaţii pe care nu le găsim în cărţi şi ne provoacă să gândim. Pe stradă de pildă, întreabă ce ar putea fi un indicator aflat cu spatele, ce se mai află lângă el, ce poate urma după cutare indicator, cui trebuie să dăm prioritate într-o intersecţie… Şi are un sistem excelent, îşi înlănţuie orele de curs, astfel încât un cursant să îl ia de acasă pe altul şi apoi acela îl duce pe el acasă sau pe aproape şi ajunge la următorul şi aşa mai departe.

Tags:

4 Responses to “Curat noroc!”

 1. CARMEN Says:

  Ma bucur pentru tine Anamayana! în curând vei avea permisul de conducere în mâna 🙂 Felicitari!

 2. anamayana Says:

  🙂 Sper si eu sa il iau. Daca nu il iau, nu o sa am nici o scuza.

 3. Cristina Says:

  Felicitări!Instructori de genul ăsta să tot fie,că sunt destui care închid un ochi şi se fac că plouă..

 4. anamayana Says:

  Eh, pana acum nu am nici un merit. Decat pe acela de a avea un instructor foarte bun si implicat. La asa un elev nepriceput era absolut necesar.

Leave a Reply