Rebeliuni – II

Dacă tot am deschis cutia rebeliunilor…

Numiţi-mă naivă, aeriană sau fraieră – nu mă supăr -, dar eu, vă spun cu mâna pe inimă, abia acum câteva zile am conştientizat că peste jumătate din ce câştig se întoarce sub formă de taxe şi impozite la stat. Hai, cu o treime m-aş fi împăcat, deşi oricum este enorm, dar cu aproape 60%… Ce să vă spun, m-au apucat nervii, mi s-a răsucit toată fibra fiinţei în crampe şi spasme!

Şi cum am avut eu revelaţia asta? Simplu, lecturând factura la TV+internet+telefon. Şi citind acolo că, având în vedere majorarea de TVA etc. etc.

Uite, eu TVA-ul ăsta îl ignoram. În mintea mea simplă, îl credeam prezent doar pe facturile de la supermarket… Or noi cotizăm cu un sfert din TOT ce consumăm iar la stat, ca să nu se anemieze bietul stat sau, şi mai bine, bieţii, ăia mulţi de ne vor binele.

În contul acestor 60% se presupune că primesc servicii şi că voi aveam parte de o pensie, nu? Păi ce servicii primesc când plătesc orice analiză pe care o fac şi orice pastilă, de pildă? Ca să nu mai vorbim de nenorocirile care se pot îmtâmpla în spitalele noastre… Când sunt purtată de la un ghişeu la altul, complet haotic, dacă se întâmplă să am nevoie de funcţionarii noştri? Şi ce pensie voi mai primi eu, când voi ieşi, la 65-70 de ani, din câmpul muncii? Dacă voi mai ieşi? Să mă bazez pe ea?

Tags:

Leave a Reply