Prostia se plăteşte întotdeauna sau RCA cu schepsis

Zilele acestea trebuie să ne reînnoim RCA-ul, poliţa de răspundere civilă auto. Prilej cu care am aflat despre diverse scandaluri, unul mai revoltător ca celălalt: ştiaţi de pildă că Asirom a despăgubit un individ pentru un accident, apoi l-a dat pe posesorul poliţei în judecată ca să îşi recupereze banii? Şi atunci te întrebi la ce naiba mai faci poliţa aia…

În fine, am fost la Cora, la cumpărături şi ne-am făcut la un ghişeu de acolo şi asigurarea asta. Am fost chiar încântaţi că era neaşteptat de ieftină. Am plătit, am verificat data de intrare în vigoare şi data de expirare şi am plecat. Doar că pe drum, demonii mei interiori, neliniştiţi pentru că au fost prea păţiţi de atâtea ori, nu mi-au dat pace. Şi am scos docomentele, certificatul de înmatriculare şi am zis să verificăm datele, seria şasiului în special. Şi aici, supriză! Plătisem pentru o capacitate cilindrică a motorului mai mică.

Ne întoarcem la tinerica de la ghişeu cu gândul că a făcut o greşeală, că îşi va cere scuze şi va remedia problema. Nici vorbă de aşa ceva! Ne garanta ea că aşa se procedează şi că este în regulă. Că şeful ei ştie şi că nu avem cu cine vorbi despre asta. Am încercat să sunăm la firma asiguratoare, nu a răspuns nimeni… Aşa că ne-am luat banii, am lăsat poliţa şi ne-am gândit la posibile urmări ale aşa-zisei greşeli.

Este dureros că trebuie să trăim într-o lume în care trebuie să fii cu ochii-n patru mereu, în care greşelile sunt de cele mai multe ori intenţionate, în care atâţia hapsâni nu ştiu ce să mai inventeze ca să facă bani pe seama naivităţii sau bunei tale credinţe.

Încă o dată, nu există afaceri bune, ci doar capcane seducătoare în care te poţi lăsa prins.

Tags:

One Response to “Prostia se plăteşte întotdeauna sau RCA cu schepsis”

  1. anamayana Says:

    Daca tot nu am mai plecat azi in vacanta, am scris si o reclamatie la office@csa-isc.ro
    Din pacate nu aveam numele d-soarei si nici al brokerului 🙁 dar macar asa ca informare despre astfel de practici.

Leave a Reply