Contestaţii bac

Ieri am avut ocazia să iau contact cu crema-cremelor în materie de catindaţi la bacalaureat.

La un moment dat, uitasem unde mă aflu şi m-a cuprins panica. Parcă româna nu ar fi limba lor maternă, aşa năstruşnice erau formulările, salturile de la plural la singular, de la persoana a III-a la persoana I… Ca să nu mai spun de scrierea fonetică, da’ fonetică nene, nu glumă. Adică ie, iel, ia, în loc, evident, de e, el, ea… Şi au fost şi câteva lucrări scrise integral cu majuscule.

Nu vorbesc de copiat, că în mod cert s-a copiat în voie. Şi tocmai pentru că au copiat şi s-au şi chinuit să scrie 4-8 pagini acolo, ce indignare pe capul lor că au luat doar 2 sau doar 5… Au fost unii şi cu 7 care au făcut contestaţie. Şi acum apare o altă problemă, cum de o lucrare de nota 4 a primit 6 sau una de nota 5 a luat 7. Ce o fi fost în mintea celor care au corectat?

Lasă, că acum s-a făcut dreptate. Cu exceptia unei singure lucrări pe care am urcat-o de la 5 la 7, notele au fost coborâte, unele chiar cu aproape 2 puncte sau mai puţin şi vreo 60-70% din lucrări au rămas la nota iniţială… Probabil or fi fost şi unele care au urcat puţin… Pentru că eu nu m-am făcut că verific lucrările. Chiar le-am corectat şi le-am notat după standardele mele de notare corectă. În sala în care am stat, ceilalţi aveau grijă să nu depăşească marja de 0,5 puncte care ar fi modificat nota. Atunci, de ce m-aş mai apuca să fac ceva? Mă păcălesc pe mine, îl păcălesc pe bietul elev, păcălesc tot sistemul. Consum timp şi bani aiurea că tot mă consider nedreptăţit…

La aceste contestaţii am întâlnit o noutate absolută: unul care s-a apucat să copieze textul nuvelei Moara cu noroc a lui Slavici. Mă întreb cât de disperat o fi fost că nu a apucat să transcrie decât vreo 2 pagini… Şi a mai făcut şi contestaţie!

Tags: ,

2 Responses to “Contestaţii bac”

 1. koma Says:

  e jale mare bacul asta. si e trist cat de rupti de realitate sunt conducatorii nostri. s-au speriat cand au vazut ca doar 50% au promovat. oare chiar nu stiu ca cifra reala ar fi maxim 20%?

  viitorul suna bine!

  ps: sper ca te-ai bucurat de vacanta. eu am fost la 2 bac-uri si intre acestea, pregatindu-le. nu mai pot, sunt iradiat complet cu prostie si nonsens.

 2. anamayana Says:

  🙂 Deci traiesti. E o veste buna. Si ai bateriile incarcate la maxim cu energie, optimism, daruire si spirit de sacrificiu pentru un nou an scolar. :)) Glumesc.

  E dureros ca avem asa un procent de promovati la asa o caricatura de examen. Ca, sa fim seriosi, subiectele pot fi facute si de niste trepanati, iar ei, elevii nostri minunati nu sunt in stare sa ia un 5 si un minim 6 per total.

Leave a Reply