Adevărata provocare

De multe ori suntem nemulţumiţi de realitate, simţim că nu ne permite să ne demonstrăm adevărata valoare, că am face mai mult dacă… sau am fi mai buni dacă… Deplângem vremurile, învinuim circumstanţele şi ne scoatem cu faţa curată.

Ar trebui să avem toţi gravate undeva într-un colţ al minţii cuvintele lui Tolkien:

Frodo: Îmi doresc ca Inelul să nu fi ajuns niciodată la mine. Îmi doresc ca nimic din toate astea să nu se fi întâmplat.
Gandalf: Asta îşi doresc şi toţi cei care au trăit să vadă astfel de vremuri. Dar ei nu pot decide nimic. Tot ce putem noi decide este cum ne petrecem timpul care ne-a fost dat. Frodo, există şi alte forţe care lucrează pe lumea asta în afară de cea a răului. Lui Bilbo i-a fost menit să găsească Inelul. Ca atare şi ţie ţi-a fost dat să-l ai. Iar acesta este un gând încurajator.

Sau pe acestea:

Aventura nu înseamnă să te urci pe un yacht ultraelegant şi să faci înconjurul lumii, aventura înseamnă să faci să rodească viaţa care ţi-a picat acolo unde te-ai născut din întâmplare şi-n condiţiile date. Asta e tot ce poate fi mai legat de primejdii, de neprevăzut, de mister. G.K. Chesterton

Tags: , , , ,

2 Responses to “Adevărata provocare”

  1. Esqvilyn Says:

    Da, acolo e adevaratul merit, in seninatatea cu care privesti greutatile. Cu toate ca sunt unele chiar negre, acelea ce nu nasc nicio speranta ca ai putea trece peste ele. Iar acolo e mai greu sa pretinzi o anumita atitudine. E mult mai de inteles faptul ca omul oboseste.

  2. anamayana Says:

    Ca oboseste la un moment dat se poate accepta. Totul e sa nu fie din start obosit si sa pretinda sa ii vina toate pe tava…

Leave a Reply