Vase comunicante

Îmi place uneori să cred că eu şi soţul meu suntem ca nişte vase comunicante sau ca fluxul şi refluxul. Ne completăm minunat. E drept, în fericire suntem la unison, dar la capitolul “otrăvurilor vieţii” ne permitem luxul de a fi descurajaţi, de a obosi sau de a face crize pe rând…

Acum observ că această complementaritate se aplică şi în cazul blogului. În timp ce eu l-am abandonat pe al meu aproape complet, el scrie tot timpul. Sau mă rog, tot timpul liber. Şi, mai precis, tot timpul când nu se joacă. :)) Iar eu sunt fericită, pentru că nu mai am nici o umbră de îndoială: nu e dependent, ci de-a dreptul pasionat de “bată-l vina de World of Warcraft”. Pasionat, pentru că citeşte tot felul de cărţi şi mai ales pentru că scrie. Este inspirat şi fericit. Aşa că sunt şi eu mulţumită şi mândră de el. Şi nu îmi pare deloc rău că jocul acesta îi consumă atâtea resurse (timp, energie şi bani).

Notă: Am făcut trimitere la un singur post, dar cred că sunt multe cele care merită citite, şi nu doar de playeri. 🙂

Tags: , ,

10 Responses to “Vase comunicante”

 1. Esqvilyn Says:

  Eu am jucat mult FIFA :D. Dar m-am lasat. Bine, si mai joc unul online, de e doar text si cateva poze :). Si de ala am uitat in ultimele zile :)).

 2. Ninu Says:

  Eu Farmville 🙂 jocuri violente nu am jucat si nu voi juca niciodata, dar dupa Frmville chiar sint lesinat 🙂 joc cam 3 ore zilnic..
  La spital i-am dus dorul 🙁

 3. anamayana Says:

  Am trecut si eu prin experiente din astea, asa ca nu dau cu pietre. Pentru Travian ma trezeam fara nici o problema noaptea… Si totul a inceput foarte nevinovat. Mi s-a propus sa tin locul cuiva care era ocupat o perioada… si am sfarsit prin a-mi infiinta propria alianta…

 4. anamayana Says:

  Acum ma feresc de jocuri pentru ca stiu ca am stofa de dependenta. 🙂

 5. Esqvilyn Says:

  Da, dau dependenta :). Si eu aveam o prietena care isi punea telefonul sa sune la 4 noaptea, incepea misiunea si se culca la loc :D.

 6. anamayana Says:

  :)) Acum imi vine sa rad, dar atunci…

 7. Esqvilyn Says:

  Da, eu stiu ca te prind astfel de jocuri. Eu l-am inceput in mai 2007 :).

 8. anamayana Says:

  🙂 Eu l-am jucat pana prin aprilie 2006, dar nu mai stiu cat. Am rasuflat usurata cand am sters contul. Ajunsesem la 14-15 sate… Imi placuse pentru ca era pe un server international si stateam la povesti cu diferiti oameni din alte tari. Imi exersam engleza si imi facusem si amici. Era interesant.

 9. Esqvilyn Says:

  A, Travian n-am jucat niciodata. Bitefight joc. Si pe .ro. Pe forum am ajuns si pe .org.

 10. anamayana Says:

  🙂 Bitefight nu cunosc… din fericire.

Leave a Reply