Turmentaţi

Într-un fel sau altul, suntem cu toţii turmentaţi. Alcoolizaţi pur şi simplu sau doar depăşiţi de evenimente. Unii dintre cei care nu ţin pasul cu vremurile sunt uşor de manipulat, o masă ideală de manevră.

Alţii, care se prea poate să fie şi masă de manevră, sunt ca bonus şi ameţiţi şi năuci… Au scăpări, mici amnezii, lucrurile le joacă feste, memoria pe termen scurt şi foarte scurt îi lasă baltă când se aşteaptă mai puţin. Şi nu au 80 de ani. Nici pe departe.

Zilele astea i-am dat unei colege (30-31 de ani) un material şi după nici 5 minute mi l-a cerut din nou. Nu îşi aducea sub nici o formă aminte că i l-am dat şi nici nu îl găsea “nicăieri”. Ieri 5 oameni căutam un lacăt pe care fiecare îl văzusem, dar nu mai ştiam unde… intrase aşa în orizontul nostru vizual şi dispăruse la fel de repede. Bine, pe 4 dintre noi nu ne privea, dar posesorul îl încuiase frumos, apoi îl căuta de zor.

Astea sunt cele mai recente exemple, dar sunt sigură că tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să ne căutăm cheile pe care le aveam în mână… şi altele…

Suntem nişte Alzheimeri precoce? …

Suntem azi mai turmentaţi ca în trecut? Eu aşa înclin să cred. Tot accesul ăsta instantaneu la informaţie, toţi stimulii cu care suntem bombardaţi trebuie să aibă nişte urmări. De când am măsurat viteza luminii parcă nu mai vrem decât să o depăşim. Dar de fapt suntem de-pă-şiţi.

8 Responses to “Turmentaţi”

 1. Ninu Says:

  Eram in taxi si veneam de la spital de la Deva spre casa…deodata m-am panicat ca mi-a disparut telefonul.. am inceput sa-l caut disperat… sa ma uit in jurul meu… apoi i-am zis si prietenei mele ca banuiesc ca mi-am pierdut telefonul in timp ce ea ma tinea de vorba… chiar la telefon…
  Da… nu e gluma in acel moment chiar vorbeam la telefon cu ea..de asta nu il mai vedeam pe bancheta linga mine unde il pusesem ca il tineam la ureche si vorbeam…
  E trist..cred ca din cauza unor radiatii de la gadgeturile care ne inconjoara creierul nostru sufera 🙁

 2. anamayana Says:

  La radiatii nici nu m-am gandit. Cine stie care sunt efectele lor.

 3. Esqvilyn Says:

  Da, cred ca sunt mai multi stimuli decat in trecut. Radiatii, poluare fonica, destule ore de stat cu capul in calculator, …

 4. anamayana Says:

  🙁 3 zile in care nici nu am apucat sa deschid calculatorul… Iata ca eu scap de niste radiatii, dar imi las si blogul in paragina. Scuze. As vrea sa spun ca nu se va mai repeta, dar eu stiu?!

 5. Esqvilyn Says:

  Stai linistita, chiar nu trebuie sa-ti ceri scuze. Eu voiam sa trec blogul meu pe modul “paragina”, dar am intrat intr-o discutie, discutia a evoluat, iar cum mie imi plac discutiile, am participat si eu la ea :). Adevarul e ca se pierde un timp considerabil in lumea blogurilor :(, cel putin daca te iei sa judeci lumile.

 6. anamayana Says:

  ;)) Numai o persoana careia ii plac discutiile poate avea 34 de comentarii la un singur post. E de admirat.

 7. Esqvilyn Says:

  Mai sunt si alte categorii de replici ce totalizeaza mai mult de 34 de comentarii. Din cauza ca sunt mai multi comentatori.
  Dar iti multumesc ! 🙂

 8. anamayana Says:

  Asa este, am uitat de extensii. 🙂 Multi comentatori, dar si o gazda primitoare.

Leave a Reply