Guvernul taie la rectificare din bugetele locale pentru salarii în învăţământ şi ajutoare

Conectată la realitate, aştept cu interes să văd ce hotărâri se vor lua în privinţa salariilor bugetarilor. Aflu că abia anul acesta am intrat noi în criză (Patriciu) sau îmi reprim orice umbră de speranţă la vestea că doamna Europă trece printr-o perioadă grea. Şi dacă ea trece, ea cu titlurile ei nobiliare şi cu arborele ei, noi ce să mai vrem?

Aud că nu se vor face concedieri în câteva sectoare, dar că e loc de aşa ceva în învăţământ, unde e loc şi de tăieri bugetare. Mie începe să mi se pară normal. În fond, există Google. Profesorul e o figură complet căzută în desuetudine.

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor de la nivel local cu salariile şi sporurile în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat vor fi diminuate de Guvern prin rectificare bugetară, tăieri de cheltuieli urmând să fie efectuate şi din bugetul de finanţare a ajutorului social.
Proiectul celei de-a doua rectificări bugetare din acest an, obţinut de MEDIAFAX, relevă că sumele totale defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivel local cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, precum şi contribuţiile aferente acestora din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat vor fi reduse cu 247,1 milioane lei, la 8,2 miliarde lei.
Nu vor fi operate diminuări de cheltuieli în judeţele Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.
În acelaşi timp, sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor cu ajutorul social şi ajutorul pentru încălzirea locuinţei vor fi diminuate cu 5,6 milioane lei, la 725,6 milioane lei.
Reducerile de cheltuieli vor fi însă efectuate doar în judeţele Bacău, Botoşani, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Maramureş, Neamţ, Tulcea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.
Proiectul de rectificare va fi aprobat luni de Guvern. Prima rectificare bugetară din acest an a fost efectuată în luna august.

Tags: ,

8 Responses to “Guvernul taie la rectificare din bugetele locale pentru salarii în învăţământ şi ajutoare”

 1. Iata ca nu eu am mintit! « Andreihappyday Says:

  […] Daniela, Theodora, Flavius Obeada, Vania, Gand licitat, Altcersenin, Gabriela Savitsky, EO, Anamayana,  19 noiembrie 2010  andreihappyday Categorii: Realitate. LikeFi primul […]

 2. CARMEN Says:

  Anamayana… mi-e dor de tine, unde esti?
  ei hai, zâmbeste putin, te rog <3

 3. anamayana Says:

  ;;) Nu am avut cateva zile nici o dorinta de a scrie pe blog. Imi revine insa, din cate vad. Multumesc de grija. 🙂

 4. CARMEN Says:

  heeeei, ti-a cam înghetat inspiratia!?
  Ti-ai pregatit ghetutele? deseara vine Mos Nicolae! sper din suflet sa-ti aduca dulciuri, o cutie de sanatate, o punga cu noroc si sa-nprastie în casa ta praf de fericire!

 5. Esqvilyn Says:

  Da, Mos Nicolae fericit ! Sau cum s-o zice … 🙂

 6. anamayana Says:

  🙂 Multumesc pentru urari.

  E ciudat sa spun asta, dar in saptamana cand am uitat de blog complet am avut mult mai mult timp…

 7. Esqvilyn Says:

  Bine ai revenit, Anamayana !
  O sa raspund intr-una din zilele urmatoare la mine pe blog, acum sunt prins in destul de multe si am si o stare de enervare din cauza asta.
  Asa e, se poate pierde un timp considerabil cu blogurile. E adevarat, il poti reduce incat sa nu insemne prea mult. Din pacate eu nu cred ca am deloc acum.
  Toate cele bune si zile placute in realitate !

 8. anamayana Says:

  Bine te-am (v-am regasit) regasit! Sper sa si scriu pe aici in curand. 🙂
  Despre timpul pe bloguri, nu te pot contrazice. Si mai mult decat atat, mie incepe sa imi creeze o senzatie de risipire.

  Toate cele bune si tie, zile senine si cat mai calde.

Leave a Reply