Bilanţuri, balanţe… – I

Incidentul din parlament mi-a tăiat elanul de a scrie. Mi-e aşa o silă de lumea în care trăim, de moţiuni de cenzură cumpărate, de politici criminale care duc oamenii dincolo de limite… de sacrificiile la care sunt obligaţi doar unii. Dar, deh, viaţa nu este uşoară şi nici dreaptă. Viaţa este aşa cum este şi noi trebuie să dăm ce este mai bun. Pentru că până la urmă contează cum alegi să te comporţi în diferitele situaţii în care te pune.

Iar lucrurile au rămas aceleaşi, doar numele lor s-au schimbat. De exemplu, din biruri, tributuri şi dări în taxe şi impozite. Azi nu mai vorbim de iobagi şi de şerbi, ci de tot soiul de funcţionari şi de angajaţi timoraţi să nu îşi piardă posturile, copleşiţi de grija zilei de mâine, frustraţi de nesfârşita luptă pentru supravieţuire. Şi fericiţi să fie “legaţi” de vreo firmă sau instituţie (nu moşii!, dar pe aproape), cu “lanţuri”, dacă se poate pe o durată nedeterminată.

Şi, ca întotdeauna, viaţa e grea, dar lumea “se descurcă”. Oamenii sunt creativi când e vorba de interesele lor, nu au prea multe scrupule şi nici nu le pasă de vreun interes general. Fiecare pentru el. Acum. Cât se poate. Când se poate. Cei care nu fac asta, sunt nişte inadaptaţi şi sunt virtual învinşi. În prezent. Dar prezentul e ca şi trecut. Iar eu cred că viitorul trebuie să fie al lor. Până la urmă, mă descopăr aceeaşi incurabilă optimistă…

Tags: , , , ,

5 Responses to “Bilanţuri, balanţe… – I”

  1. Esqvilyn Says:

    December 23rd, 2010 at 4:20 pm
    Din pacate cred ca va mai dura mult pana vom ajunge la acel viitor.

  2. Koma Says:

    December 23rd, 2010 at 4:40 pm edit
    sic transit gloria mundi

  3. Esqvilyn Says:

    December 24th, 2010 at 10:14 am edit
    Fie ca sperantele sa se realizeze !
    Pana atunci, iti doresc un Craciun fericit si o stare de fericire netulburata !

  4. CARMEN Says:

    December 24th, 2010 at 11:32 am
    Craciun fericit si un Mos Craciun darnic!

  5. Anamayana Says:

    December 25th, 2010 at 12:34 pm
    Frumoase urari. Iar mi-ati luat-o inainte. Sarbatori fericite si senine. 🙂

Leave a Reply