Record

Sunt răcită deja din ianuarie, e drept, din ultimele zile ale lui gerar, dar ce mai contează. Număr aproape 6 săptămâni de încăpăţânată, nemiloasă, arţăgoasă răceală. La început m-am amăgit – cum am făcut întotdeauna până acum şi a mers – că trece. Cu ceaiuri, cu lămâie, cu miere. Apoi… îndoiala dureroasă: “am îmbătrânit, corpul ăsta nu mă mai ajută la fel”… şi boscorodelile soţului care nu mai dormea noaptea din cauza mea mi-au dat un brânci spre medic. Dar şi acolo, am ţinut-o pe-a mea şi m-am ales cu o reţetă homeopatică.

Să mă simt flatată că virusurile astea au făcut o fixaţie pentru mine? De fapt împotriva mea? Să mă simt fraieră că am optat pentru o medicaţie naturistă, de 5-6 ori mai scumpă şi cu efecte atât de lente? Nu făceam eu knock-out armata de virusuri dacă le dădeam în cap cu nişte antibiotice?

Ce e mai bine să alegi în asemenea situaţii? – şi uite cum ne trezim în faţa unor întrebări existenţiale…

Dacă mă mai gândesc şi că boala este un efect vizibil al unor dereglări şi abateri din planuri mai subtile… mă iau cu mâinile de cap.

2 Responses to “Record”

 1. Esqvilyn Says:

  Da, cred ca nu e bine sa faci abuz de medicamente. Eu unul de obicei nu iau nici un medicament atunci cand sunt racit. Sunt persoane care cum stranuta o data, cum isi pun un Nurofen sau cum s-or mai numi.
  Teoretic cred ca sunt mai bune medicamentele naturiste, dar daca au un cost prea mare si efectul se lasa intarziat … poti apela la cele “standard”.

  Foarte important cred ca e sa te odihnesti bine atunci cand esti racita. Minim 9 – 10 ore de somn pe noapte e ideal. Odata ce scapi de serviciu, daca te simti obosita, sa nu (cel putin nu prea mult): stai pe internet, citesti o carte sau sa stai in fata televizorului. Din pacate e inca destul de frig afara si nu merg plimbarile.

  Insanatosire grabnica ! >:D<

 2. anamayana Says:

  Multumesc! ;;) Nici eu nu prea iau pastile. Cam de cand ma stiu, dar in aprilie 2006 am renuntat inclusiv la aspirina. Apoi, dupa vreo 2 ani, mi-am dat seama, punand in balanta daunele si beneficiile, ca e mai bine sa iau la timp o aspirina decat sa sufar o saptamana.
  Medicamentele naturiste nu sunt neaparat scumpe, dar in 6 saptamani s-au adunat cateva… si ma gandesc ca se vor mai aduna. 🙁
  Da, problema e si cu odihna si cu timpul. In vacanta am fost la fel de ocupata ca in timpul scolii (pregatire pentru bac plus pregatit nepot personal zilnic), mai fac si un curs care ma solicita dupa scoala in 2 zile si sambata…
  Si azi ma gandeam ca pana la urma noi suntem foarte fragili. Am asa niste sentimente amestecate pentru ca am aflat ca mama unui elev de a XII-a a murit… Si mi-am facut socoteala cam ce varsta avea…

Leave a Reply