Ilogica zilelor noastre

În sistemul bugetar, profesorii şi medicii au printre cele mai mici salarii. Si asta nu e nimic. Mai grav este că suntem trataţi de parcă am fi plătiţi chiar prea mult şi avem neobrăzarea să deschidem gura. Şi nu doar un politician a spus de-a lungul timpului că suntem plătiţi prea mult.

Atunci cum se justifică aşa ceva:

“Nu ati castigat bine pana nu ati lucrat la stat”, aceasta ar trebui sa fie concluzia dupa vizionarea listelor cu veniturilor angajatilor din sectorul bugetar. ZF aduce la un loc toate listele cu veniturile angajatilor din sectorul bugetar, in luna aprilie, atat a angajatilor din ministere, cat si din companii si institutii de stat.

In listele cu veniturile obtinute de salariatii din sectorul public apar aproape in fiecare zi pe site-urile oficiale ale institutiilor, discrepante salariale majore fiind intalnite in aproape fiecare minister.

Spre exemplu, la Ministerul Afacerilor Externe ierarhia salariilor este inversata. Cel mai mare salariu de baza lunar din MAE este al secretarului general Robert Cazanciuc, de 9.292 de lei, acesta fiind urmat de secretarul general adjunct, Iulian Popescu, cu un salariu de 8.807 lei. Ministrul Teodor Baconschi castiga 6.614 lei, iar secretarii de stat – Anton Niculescu, Bogdan Mazuru, Bogdan Aurescu, Doru Costea si Calin Radu Ancuta – castiga de asemenea cate 6.614 lei pe luna.

Potrivit grilei prezentate de MAE pe site-ul sau, ambasadorii au un salariu lunar de 7.514 lei, in timp ce venitul net lunar al unui referent poate ajunge la 2.505 lei. La aceste sume se pot adauga sporuri si indemnizatii de conducere care se ridica la valori de mai bine de jumatate din salariu.

Grilele si restul aici

Tags:

Leave a Reply