Recapitulări – III

Eram prin noiembrie înghesuită într-un autobuz ticsit şi îmi adunam gândurile încercând să ignor vocea răsunătoare a unei tinere care vorbea la telefon. Când mi-a atras atenţia cuvântul “miracol”. Avusese loc un miracol şi fata a repetat de mai multe ori acest cuvânt. Cum să mai fii discret când e vorba de miracole? Când toţi avem atâta nevoie de ele, avem nevoie să ştim că măcar există. Aşa că am stat cu urechile ciulite, dar m-am dezumflat îndată. Miracolul era că cineva îşi plătise întreţinerea. Într-o lume aşa de cenuşie, nici miracolele nu mai sunt ce ar trebui să fie, mi-am zis.

Câteva zile mai târziu, la un an de când doctoriţa mi-a zis că singura soluţie dacă vrem să fim părinţi este adopţia, am aflat că sunt însărcinată. Asta da miracol! De fapt, mustăceam eu în mine de ceva vreme, dar nu îmi venea să cred. Pentru că de atâtea ori am interpretat greşit simptome dintr-o prea mare dorinţă. Sau, cine ştie?, mi-am indus chiar stări… Aşa că m-am gândit că pur şi simplu e o dereglare din cauza stresului mutării. Mai ales că mă simţeam foarte bine. Doar că spre deosebire de octombrie, când beam cafea până la ora 19-20, câte 3-4 căni pe zi, ca să răzbesc până la capăt, la sfârşitul lui noiembrie deja redusesem doza la jumătate de cană, apoi la câteva guri, apoi nu am mai vrut deloc. Fără să îmi fi provocat vreo senzaţie, aveam impresia că m-ar durea stomacul dacă aş bea. Şi acum am la fel.

Da. Aşteptăm un năsturel. Are 9 săptămâni. Eu mă simt foarte bine. Suspect de bine. Doar obosesc şi respir greu când urc scări şi vorbesc în acelaşi timp. Uneori mă întreb dacă chiar sunt însărcinată. Dar când am fost la doctor i-am auzit inima. Bobul nostru de strugure cu inimă. Cuminte-cuminte. Cum să mă mai stresez sau să mă simt bătrână pentru că azi am împlinit 35 de ani? Sunt toată un zâmbet.

11 Responses to “Recapitulări – III”

 1. mOntecOre Says:

  La multi ani si multe saptamani;)

 2. Maya Says:

  Te imbratisez cu drag! Ma bucur tare mult pentru voi!

 3. anamayana Says:

  ;;) Multumim, multumim! M-am gandit la voi cand am colindat expozitia de cadouri de la Dalles. 🙂

 4. CARMEN Says:

  Craciun fericit, cu sanatate si numai bucurii!

 5. Esqvilyn Says:

  Ooooo, asta chiar veste extraordinara ! De fapt, din ce si asa cum ai scris, un miracol.
  Sa va dea Dumnezeu un copil sanatos ! De restul care ar conta sunt sigur ca va veti ocupa voi.

  A, si sa ai grija sa nu te obosesti si sa nu te superi. >:D<

 6. anamayana Says:

  ;;) Daaaa, multumim! >:D< Asta ma rog si eu, sa fie un copil sanatos.

 7. Irina Says:

  Azi am trecut pe aici si am citit asta. Eu rareori cred in miracole, desi in copilarie credeam cu tarie in zane si chiar le-am auzit odata vorbind :), dar poate ca ar trebui sa cred din nou.
  Zanele bune sa va fie alaturi si sa va protejeze!
  Un an fericit si plin de asteptari implinite!

 8. anamayana Says:

  Din pacate, si eu trec din ce in ce mai rar “pe aici”. Nu mai am elanul de altadata si, cu tot designul personalizat, blogul acesta nu m-a prea motivat. 🙁

  Mi-ai lipsit tare mult si m-am gandit de multe ori la tine in ultimul timp. Nici nu stii cat ma bucura semnul asta al tau, aici.

  Multumim de frumoasele urari. Sper ca esti bine si ca te bucuri din plin de zilele acestea superbe. Un an implinit si vesel!

 9. CARMEN Says:

  Nu exista miracole! miracolul este viata însasi! ce bine stie ea sa le rânduiasac pe toate! :)) Ma bucur din suflet pentru voi! Acum la casa noua, nimic nu e mai frumos decât asteptarea venirii pe lume a micutului vlastar! Explozie de flori si focuri de artificii pentru cea mai dulce viitoare mamica! La multi ani!

 10. elena Says:

  La multi ani !
  Doresc tuturor un an nou plin de realizari si sanatate cat cuprinde!
  Felicitari pentru bebe:)
  Pentru Carmen: Nu viata le aseaza pe toate ci Dumnezeu aseaza evenimentele in viata noastra.:)

 11. anamayana Says:

  Multumesc pentru urari, Carmen si Elena! Va doresc si eu voua numai bine.

  In ce priveste polemica ce s-a iscat sau s-ar putea isca despre miracole, viata si destin, nu voi participa la ea. 🙂 Pana la urma sunt niste cuvinte. Ce incarcatura le dam, depinde de fiecare dintre noi.

Leave a Reply